Saturday, July 2, 2022
Dit magasin for kontante nyheder


Et godt og sikkert boligkøb

Indholdsfortegnelse 1 Hvor kan du med fordel tage din advokat med? 2 De vigtige dokumenter Share this…FacebookPinterestTwitterLinkedinNår du skal købe…

Af raazone.dk , i Alle emner , d. 6. januar 2021 Tags: , ,

Når du skal købe en ny bolig, noget som for de fleste ikke alene er den største økonomiske handel de gør, det er også noget de ofte kun gør få gange i livet og opnår derfor ikke den store erfaring, når det kommer til at skulle købe en ny bolig.

Derfor er det vigtigste du kan gøre at ansætte en boligadvokat til at give dig den nødvendige køberrådgivning, som sikre dig at du ikke ender med at købe ikke alene den forkerte bolig, men også at du måske ender med at betale mere for boligen end nødvendigt.

Hvor kan du med fordel tage din advokat med?

Mens mange tænker at det er helt almindeligt at forhandle med sælger eller ejendomsmægleren, er der mange der glemmer at det samme absolut også gælder, når det drejer sig om banken. Her kan der være mange penge at spare, selv med få ændringer på en 30 årig periode.

Du kan med fordel tage din boligadvokat med i banken og overlade forhandlingerne til ham. Du kan med fordel besøge flere banker og høre om de kan komme med et bedre tilbud. Et tilbud fra en bank er ikke anderledes, end hvis du har fået et tilbud på en brugt bil. Det er altid til forhandling. Husk bankrådgiveren er ansat til at forhandle de bedst mulige betingelser – til banken. Det samme gælder når der skal forhandles med sælger og ejendomsmægler. Ejendomsmægleren er ansat til at skaffe sælger den bedst mulige handel, på samme måde som boligadvokaten er.

De vigtige dokumenter

I forbindelse med et boligkøb er der en lang række dokumenter der skal læses og forholdes til. Det er dokumenter du selv kan læse, men du kan også få din advokat til at læse dem. Han er uddannet til at læse boligdokumenter og ved præcis hvad han skal kigge efter.

Forhold der enten skal tages forbehold for i købsaftalen, forhold der skal udbedres eller som minimum give et nedslag i prisen og hvilke andre forhold, der kan påvirke din lyst til at købe boligen. Positivt som negativt. En ny park i nærheden er dejligt, men en motorvej i baghaven måske er knap så behageligt.

Din advokat kan også kontakte kommunen og forhøre om der er lokalplaner i dit område. 

De sidste dokumenter der skal læses og laves er købsaftalen og skødet. Først når du har et tinglyst skøde er boligen din. Det er skødet der er din garanti. 

Kommentarer


Skriv et svar


Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *