Saturday, July 2, 2022
Dit magasin for kontante nyheder


Er protein shakes gavnlige for dig?

Indholdsfortegnelse 1 Har du brug for protein shakes? 2 Hvad er bivirkningerne ved protein shakes? Share this…FacebookPinterestTwitterLinkedinHvis du nogensinde har…

Af raazone.dk , i Alle emner Sundhed og livsstil , d. 5. november 2020 Tags: , , ,

Hvis du nogensinde har forsøgt dig på verdenen indenfor fitness, har du garanteret hørt om proteinpulver og protein shakes. De er beregnet til at hjælpe med at fremskynde en tid i forhold til restitution efter en træning, opbygge muskler og endda hjælpe dig med at tabe dig yderligere og hurtigere end ellers. Med så mange løfter om en øget sundhed, er det måske fristende at investere i massevis af proteinpulver. Men er de faktisk så gode for din krop? Det vil vi komme nærmere ind på herunder. Du kan også finde en proteinpulver test lige her.

skal du bruge proteinpulver

Har du brug for protein shakes?

Ikke alle har brug for det ekstra protein, som en protein shake kan tilføje til din kost. Men protein shakes kan hjælpe, hvis du ikke får nok protein i din kost. Du kan drage fordel af at drikke protein shakes, hvis du opfylder følgende:

 • Du er startet et nyt træningsprogram eller øger tiden eller sværheden ved din træning. Du har brug for det ekstra protein for at opbygge muskler.
 • Du vokser stadig. Teenagere har mere sandsynligt brug for protein end den gennemsnitlige voksen.
 • Du er ved at komme dig efter en skade.
 • Du spiser en vegansk eller vegetarisk diæt. Et plantebaseret proteinpulver kan hjælpe dig med at få mere protein ind i din kost.

bivirkninger ved proteinpulver

Hvad er bivirkningerne ved protein shakes?

Fra at opbygge muskler til at kunne tabe sig, kan protein shakes potentielt være gavnlige din krop. Men hvad med bivirkninger ved det. Du kan opleve følgende bivirkninger, hvis du drikker protein shakes:

 • Luft i maven, oppustethed, diarré og mavekramper. Dette sker oftest med valle proteinpulver. Dette kan relateres til en laktoseintolerance. Ved at skifte til proteinpulver, der ikke stammer fra mejerier, kan dette lindre symptomerne.
 • Udslæt, hævelse og en løbende eller tilstoppet næse. Selvom det er sjældent, kan en komælksallergi forårsage en alvorlig reaktion. Hvis du er allergisk over for komælk, skal du vælge proteinpulver, der ikke stammer fra mejerier.
 • Manglende næringsstoffer. Når du erstatter kosttilskud til ægte fødevarer, går du glip af de ekstra vitaminer og næringsstoffer, du kan få fra hele fødevarer. For eksempel, hvis du erstatter dine røræg om morgenen med en protein shake, kan du gå glip af de yderligere sundhedsmæssige fordele, som man får af at spise æg.
 • Proteinpulver kan have højt tilsat sukker og kalorier. Kontroller altid etiketterne på dine produkter, så du ved helt præcist, hvad du spiser og indtager.

Kommentarer


 • Det er sjovt, jeg har længe haft mega luft i maven og havde ikke kunne gennemskue hvorfor!

  Jeg begyndte at tage fra min kærestes proteinpulver en gang imellem og har nemlig fået utrolig meget luft i maven – det er lidt pinligt syntes jeg, men nu ved jeg da hvorfor!

  Jeg bliver dog nok stadig ved da jeg skal bruge proteinen, men sjovt det giver luft i maven

Skriv et svar


Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *